COLOCARE
SERVERE ŞI ECHIPAMENTE

SISTEME DE SECURITATE PROFESIONALE
ŞI TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ ORĂ

CERE OFERTĂ PERSONALIZATĂ

Pentru colocare servere oferim un mediu sigur, eficient din punct de vedere al costurilor, ce dispune de conexiuni la Internet redundante, pentru a ne asigura că aplicaţiile de business sunt întotdeauna sigure şi disponibile..

DATA CENTER TIA-942 TIER III

Colocarea echipamentului tău va fi o investiţie utilă care îţi va reduce costurile şi va creşte durata de viaţă a serverului.

Mediul de funcţionare al datacenterului este optim pentru funcţionarea în parametrii recomandaţi privind climatizarea, energia electrică neîntreruptă, suportul tehnic şi conectivitatea la Internet.

Creşterea performanţelor de business şi reducerea costurilor

Ai cel mai înalt nivel de securitate a datelor şi fiabilitate operaţională

Acces facil la reţele scalabile de date şi la Internet acces

DETALII DATA CENTER

REȚEA CISCO

Am construit întreaga reţea internă folosind echipamente Cisco în configuraţie redundantă: border router echipat cu dual supervisor, conexiuni cu multipli ISP, funcţii de management out-of-band. Legăturile interconnect dintre rack-uri sunt realizate folosind legături multiple. Layerul de distribuţie şi agregare a fost construit folosind echipamente din seria 4500 (4900M, 4948-10GE).

CLIMATIZARE

Echipamentele tale vor beneficia de condiţii optime operaţionale. Sisteme de climatizare şi ventilaţie de 445kW configurate în redundanţă: N+1. Temperatura asigurată este de 22 gr. C (+/- 2 gr. C) iar umiditatea asigurată este de 50% +/-20%. Astfel echipamentele tale vor oferi performanţe de top fără a se uza prematur datorită condiţiilor operaţionale improprii.

UPS ȘI GENERATOR

Alegând serviciul Colocare Servere, echipamentele tale vor fi instalate în datacenter-ul nostru. Fiecare rack este alimentat cu două circuite de curent trifazic. Sistemul este susţinut de două legături în reţeaua electrică având o capacitate de 250kVA, generatoare de 120kVA şi UPS-uri de câte 120 kVA.

ACCES DATA CENTER

Accesul către echipamente este atent supravegheat cu sisteme de supraveghere video şi sistem de control acces pe bază de amprentă şi parolă. Accesul în Data Center fiind foarte strict este permis doar persoanelor autorizate, iar clienţii de colocare au acces doar însoţiţi de un membru al echipei tehnice NAV România.

CAPACITATE DE PESTE 400 Gbps

Conectivitatea în Data Center-ul nostru este realizată prin interconectări stabile cu mari operatori naţionali şi internaţionali având peering-uri de peste 400G. Astfel, în Data Center-ul nostru vei beneficia de conectivitate la internet stabilă şi sigură.

ADMINISTRAT DE PROFESIONIŞTI

Ne mândrim cu o echipă de profesionişti ce au o experienţă de peste 19 ani în domeniul IT, transferului şi securităţii datelor. Îţi vom oferi suport la cel mai înalt standard de calitate fiind deschişi oricărei provocări profesionale.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

CARE SUNT AVANTAJELE UNUI SERVER COLOCAT?

Nu trebuie să investeşti în soluţii de climatizare redundantă, în UPS-uri profesionale şi generatoare diesel. Îţi punem la dispoziţie accesul la internet fără să fie nevoie să negociezi cu diverşi provideri. Ai acces la serverul tău oricând pentru depanare, upgrade-uri etc…

CE TREBUIE SĂ FAC ÎNAINTE DE A ADUCE ECHIPAMENTUL?

Este important ca înainte de a aduce echipamentul să îţi instalezi pe el sistemul de operare pentru a te putea conecta remote pe el. De asemenea recomandăm să îţi configurezi setările IP înainte de a-l aduce. Aceste detalii îţi vor fi furnizate de colegii noştri de la departamentul tehnic. În acest fel, dacă nu vor exista complicaţii, întreaga instalare va presupune doar alimentarea serverului şi conectarea lui în switch.

TREBUIE SĂ SEMNEZ CEVA CÂND ADUC ECHIPAMENTUL?

Da, în momentul în care laşi serverul în custodia noastră pe lângă contractul de furnizare servicii de data center se va semna şi un proces verbal în două exemplare din care unul va rămâne la noi şi unul la ţine. Acesta va cuprinde informaţii detaliate despre echipamentul respectiv şi caracteristicile tehnice ale acestuia.

DE CE NU POT PRIMI MAI MULT DE 8 ADRESE IP?

Pentru că, în general, este suficient un IP iar uneori un al doilea pentru (falsa) redundanţă a nameserver-elor în cazul în care le găzduieşti pe serverul tău. Este un fapt cunoscut că sunt mulţi spammeri care închiriază servere dedicate cu clase mari de IP-uri. Această politică de limitare nu are alt rol decât să facă oferta noastră de servere dedicate dezavantajoasă pentru aceşti potenţiali clienţi. Dacă ai o justificare solidă pentru un număr mai mare de 8 IP-uri te rugăm să ne contactezi şi vom încerca să găsim o soluţie.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER